Verkoopstyling en tips

De makelaars en medewerkers van Van 't Riet Makelaars staan voor je klaar

Verkoopstyling

Een bekend gezegde luidt; je krijgt geen tweede kans op een eerste indruk. Dit geldt ook voor de eerste indruk die een woning op mogelijke koper(s) maakt.

Waarom verkoopstyling?

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning willen graag een huis zien waar ze zichzelf in zien wonen. Ze bekijken verschillende huizen en talloze huizenfoto’s en maken vaak op basis van een eerste indruk (of het welbekende onderbuikgevoel) een keuze of ze een huis willen bezichtigen of niet. Door een woning op de juiste manier te presenteren worden er vanaf het eerste moment dat het huis te koop staat zoveel mogelijk potentiële kopers aangetrokken; hierdoor wordt je huis in veel gevallen sneller verkocht.

Verkoopstyling zorgt er niet alleen voor dat er zoveel mogelijk mensen naar je huis komen kijken, ook de verkoopprijs van een huis dat voor de verkoop gestyled is ligt gemiddeld hoger. Verkoopstyling betaalt zich dus vaak terug in een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

woonkamer verkoopstyling
verkoopstyling woonkamer

Wat houdt verkoopstyling in?

Verkoopstyling wil zeggen dat je huis van binnen en van buiten zo wordt aangepast dat deze zoveel mogelijk potentiële kopers aantrekt. Hierbij is het vaak genoeg om met een paar simpele handelingen de stijl van de woning of de inrichting aan te passen.

Potentiële kopers vinden het vaak lastig om door persoonlijke spulletjes en de inrichting van een verkoper heen te kijken en de mogelijkheden van een huis voor zichzelf te zien. Door een woning wat neutraler in te richten, bijvoorbeeld door wat meubeltjes te verplaatsen, persoonlijke spullen weg te halen of spullen uit het zicht te zetten, ontstaat er meer ruimte in het huis voor de ideeën die mogelijke kopers zelf hebben. Door dergelijke aanpassingen verhoog je eenvoudig de verkoopwaarde en de snelheid waarmee je je huis kunt verkopen. Maar ook het toevoegen van spullen kan juist nodig zijn; denk bijvoorbeeld aan het presenteren van lege, ongebruikte kamers of ruimtes.

Verkoopstyling via Van ’t Riet De-Makelaar

Van ’t Riet De-Makelaar werkt samen met professionele verkoopstylisten. Zodra wij bij je langskomen om de mogelijkheden voor de verkoop van je woning te bespreken, geven wij je ook de mogelijkheid om via ons tegen een gunstig tarief verkoopstylingadvies te krijgen van een professionele verkoopstylist. Deze maakt een afspraak bij jou thuis en geeft je deskundig advies. Zo kun je je woning optimaal stylen voor onze fotograaf langskomt om de woning te fotograferen.

Overige diensten

Naast verkoopstyling kunnen we je bij Van ’t Riet De-Makelaar ook helpen met andere diensten

Van ’t Riet De-Makelaar – Hoorn

Lepelaar 6

Van ’t Riet De-Makelaar – Heerhugowaard

Gildestraat 1