Taxaties

De makelaars en medewerkers van Van 't Riet Makelaars staan voor je klaar

Taxaties 

Het taxeren van een onroerende zaak, zoals een huis of bedrijfspand, is meer dan het verkrijgen van inzicht in de waarde. Het taxatierapport geeft bijvoorbeeld ook een beeld van de omstandigheden van een woning, de locatie, de staat van onderhoud, omgevingsfactoren en belemmeringen. Een taxatierapport biedt daarbij duidelijkheid op toekomstige planologische ontwikkelingen in de omgeving waar­ de getaxeerde woning is gesitueerd. ­Ook wordt de getaxeerde woning vergeleken met lokale referentieobjecten. Met al deze informatie kunnen we een goed onderbouwde waarde ­vermelden in het taxatierapport.

  • Gevalideerd taxatierapport
  • Gekwalificeerde en deskundige Register-Taxateurs
  • Deskundig, onafhankelijk en objectief resultaat
NWWI logo - kleinLogo Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Waardepaling van je huis

Wie zijn huis verkoopt of zijn hypotheek wil veranderen heeft een taxatierapport nodig. Maar als je nog twijfelt of nu wel het juiste moment is om je huis te gaan verkopen, of als je wil weten of het überhaupt verstandig is om je hypotheek aan te laten passen kan het slim zijn om een indicatie te krijgen van de waarde van je huis. Dit gebeurt minder nauwkeurig dan een taxatie maar is daardoor ook goedkoper en geeft je toch een hele goede indruk van de huidige waarde van je huis. En dat kan je weer helpen bij het nemen van een aantal moeilijke beslissingen.

Meer over taxaties en taxeren

Bij het werk van een taxateur is heel divers. Zo zijn er taxateurs die woningen taxeren, voor aankoop of de WOZ-waarde (bijvoorbeeld in dienst van de gemeente), maar er zijn ook taxateurs die zakelijke panden taxeren. Om te zorgen dat al die taxateurs dezelfde kwaliteit afleveren is het NRVT opgericht. Benieuwd wat het NRVT is en wat een taxateur zoal doet? Van ’t Riet De-Makelaar legt het uit:

Partner logo rond NWWI

Aangesloten bij het NWWI

Van ’t Riet De-Makelaar is aangesloten bij het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.